Mandel

Dagens julede kerne, er mandlen.


Mandler er kerne i en frugt der minder om abrikoser og har da også en meget hård skal der skal knækkes før man kan komme ind til den eftertragtede manelkerne.
Mange er klar over mandlers høje kalk indhold. Men det er de færreste der er bevidste om at mandler også har et tårnhøjt indhold af magnesium der er med til at understøtte over 300 forskellige enzymatiske processer i kroppen. Der i blandt andet at styrke knoglestruktureen. Mandler har desuden en højt indhold af mange gode aminosyrer og fedtsyre, der er med til at støtte til et stabilt blodsukker og samtidig med til at hjælpe til et stærkt hjerte og en klar hjerne.
For mange er mandler en yndet spise, især omkring jule og nytårstid hvor både risalamande og marcipan er en del af den traditionsbundne kost.
Men mandler smager ganske skønt rå og helt for sig selv.

God fornøjelse☀️😉🐰🐣

Find opskriften til hjemmelavet rå marcipan på 10 minutter her under.

 

Rå marcipan:

Mandler 250g
Honning 2 store spiseskefuld. (Gerne rå honning)

Sådan gør du.
Blend mandler til fint mandelmel.
Vend honning i og ælt med hænderne.

Lad hvile i en 1/2 til 1 time.
Så er din rå marcipan klar

Velbekommen🥖🍪🌱

 

Kilde:

http://www.rapsol.dk/Da/0181.php

https://www.avisen.dk/5-sunde-grunde-til-at-spise-mandler_300326.aspx

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *