Dagens berigende grønt er Grønkål. 

Øvvvv tænker du måske. Hvis du, som jeg, har fået stuvetgrønkål med sur fløde som barn.

Men Grønkål faktisk en af naturens gaver til os nordboere.
Det holder sig frisk i frostvejr, smager skønt og neutralt (Især når den er frisk), ser fantastisk ud og så er den spækket med næring.

Grønkål inderholder jern, c-vitamin, a-vitamin, k-vitamin, masser af gode fedtsyrer, fibre og meget mere. På den måde kan grønkål være med til at styrke vores immunforsvar, vores hjerte kar system, give større fleksibilitet til vores celler og så videre.

Hvis man er snu, kan man også få ungerne med på vognen. Grønkål kan nemlig hakkes fint og stoppes i næsten hvad som helst. Tomatsovs, (fiske) frikadelle, græskarsuppe, risretter og ligende. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Spis det nu bare!

En super nem og lækker grønkålsalat kommer her:

Skær grønkål meget fint (eller put det i en foodprocessor)

Bland med et fint hakket æble/udkernet granatæble

Drys med salt.

Hæld rigeligt med sesamolie over.

Stænk med citron eller æblecider eddike.

 

Velkommen ??