Ønsker du at støtte din søvn med naturlægemidler?

Der er flere god naturlægemidler og kosttilskud på markedet, når det gælder din søvn.
Første skridt er i min verden, er dog at overvejet hvad du gøre for at forstyrre din søvn og om der er ting du kan ændre eller fjeren for at støtte din søvn?

Denne liste er ikke fyldestgørende, men kan være en godt sted at starte.

Skærme: sluk to timer før sengetid.

Alarmer: Istedet for at sætte uret til at vække en time før du skal op. Så sæt alarmen til at gå i seng, gerne en time før du skal sov. Beregn minimum 8 timer til søvn.

Temperatur: Sovetemperatur omkring 18 grader. Tag genre et varmt bad før sengetid. temperatur forskellen fra varmt til køligt, giver kroppen ro.

Lys/mørke: Sov mørkt og brug eventuelt sovebriller. Få lys om dagen, gerne en times sollys udendørs om dagen.

Kost: Sukker og alkohol senest 2 timer før sengetid. Kaffe 6- 8 timer før sengetid. Nogle har glæde af at holde pause med sukker, alkohol og kaffe i en periode for at mindske/fjerne søvn gener.

Meditation: Mange kan have glæde af dytteåndedræt og ro lige før sengetid.
Jeg er selv glad for denne.

Kosttilskud:
Der er en del kosttilskud der kan støtte din søvn. Et er middel er baseret på stænglen med det danske navn prikbladet perikon eller bare Perikon. På engelsk kaldet St. Johns rod.

Midlet er har en effektiv antidepressiv virkning og kan i nogle sammenhænge erstatte de mere brugte medicinske lykkepiller præparater.
( SSRI præparater).

Som støtte til søvnen kan man tage 300 mg perikon ekstrakt 1 time før sengetid.
Perikon virker ved at øge koglekirtlens (pinealkirtlen) frigivelse af søvnhormonet melatonin der er med til aktivere søvn processen og skaber træthed.
Perikon kan fås i håndkøb på apoteket, i helsekost eller købes online.
Købes produktet over nettet, skal man være opmærksom på at præparater fra udlandet ikke er underlagt den samme grundige kontrol som præparater produceret eller solgt i Danmark.

Tager man P-piller er der en lille sandsynlighed for at perikon, kan være med til at mindske virkningen. Perikon kan ikke tages sideløbende med antidepressiv medicin.Tal eventuelt med din læge, hvis du er i tvivl.

Har du fortsat problemer med at sove og oplevet der er blevet skabt en mere sejlivet ubalancer? Så giv ikke op, det er muligt at genskabe den god søvn. Her kan du overveje, at søge støtte i for eksempel mild zoneterapi, akupunktur, naturoptisk behandling og ligende.

Det er tider her i klinikken fra september 2019, ligesom der kan bookes foredrag fra oktober 2019.

Jeg kan kontaktes gennem kommentar feltet her under eller på mail hej@herlevhelsezone.dk.

God fornøjelse og sov godt.
? Zzzz

Vil du vide mere?
 

Ønsker du at vide mere om hvordan du kan støtte et stærkt helbred. Kan du abonnere på min blog og få jævnlige opdatering ved mail tilmelding.

Du kan tilmelde dig min YouTube kanal her. 
Herlev Helsezones har sin egen facebookside. Find den her

I Facebook gruppe “Health by nature” samles vi diskuterer supplerende/alternativ medicin.
Find den her