Magnesium indgår i optil 300 forskellige processer  i kroppen og er meget væsentlig for dannelsen af enzymer der styrer mange forskellige prosesser i kroppen. Blandt andet:

  • Energiomsætning
  • Dannelsen af proteiner 
  • Celledeling.
  • Vedligeholdelse af:
    • Nervesystemet
    • Immunforsvaret
    • Hormonsystemet og blodsukkerbalancen

99% af magnesium findes inde i cellerne, hvor det også regulerer enzymerne. 

Muskler:

Især musklerne og i muskelarbejde brug vi magnesium. 

Fordi vi bruger magnesium i musklerne, er det grunden til at der ved magnesiummangel opstår muskelsvækkelse, spændinger og krampetilstande i fx benene, træthed og forstyrrelser i hjerterytmen.

Blod og blodkar:

Ved lave magnesium niveauer kan pulsårerne trække sig sammen og blodtrykket kan  stige.

Magnesium har en væsentlig sammenhæng med blodets even til at være ilt rundt i kroppen, så celler og væv får tilstrækkelig ilt. 

Inflammation:

Magnesium er samlet set afgørende, for at mindske og modvirke inflammation (betændelse). 

Når man tager med i betragtning at inflammation er grundlaget for mange ubalancer og sygdommstilstande, giver det et billede af hvor vigtigt magnesium er for kroppen og vores generelle velbefindende. 

Magnesium i kosten:

Især grønne bladgrøntsager, nødder, bælgfrugter, mørk chokolade og fuldkornsprodukter indeholder meget magnesium. Drikkevand indeholder også nogen magnesium i forskellige mængder afhængig af hårdheden af vandet. “Hårdt” vand indeholder mest magnesium.

Vi optager generlet 20-60 procent af det magnesium, vi spiser.

Hvilken magnesium tilskud:

Magnesium skal indgår i en binding i et organisk molekyle for at vi kan optage det. 

Magnesiumoxid fungerer som afføringsmiddel, da det optages dårlig, men virker ved at trække væske til sig og derfor giver en mere lind afføring. Kendes også som Magnesia. 

Magnesium klorid kan fint optages gennem huden, fx fra olier, lotions og badevand. Der er også meget magnesium i havvand. 

Undersøgelser peger på, at magnesium optaget gennem huden, på huden magnesium i blodet med en faktor på op til 5 i sammenligning med oralt indtaget magnesium.

Magnesium taget oralt kan  dog har andre fordele, som støtte til mave tarme kanalen. Ligesom magnesium kan have en let syreneutraliserede effekt af mavesyren. Hvorfor det både for den muskelafslappende effekt og for mavesyren kan være en fordel at tage det oralt kort før sengetid. 

Magnesium kan optages fint gennem tarme blandt andet som Magnesium- citrat,- pidolat,- acetat, -carbonat og -hydroxid

Bonus information:

Magnesium sulfat og klorid kan gives direkte i blodet og være livreddende ved blodpropper i hjertet og mindske skaderne ved slagtilfælde. Det gør det  ved at forhindre hjernens pulsårer i at trække sig sammen i det ramte område, så der kommer for lidt ilt til hjernevævet.

Dosering:

Hvor meget magnesium man skal have kommer kommer an på flere forskellige forhold. Alder, vægt, køn, de eventuelle ubalancer man er udfordret af 

og lignende. 

Det kan overvejes at søge støtte til den bedste dosis og  om der eventuelt er andre forhold der gør sig gældende ved ens ubalancer. 

Vil du vide mere?

Ønsker du at vide mere om hvordan du kan støtte et stærkt helbred. Kan du abonnere på min blog og få jævnlige opdatering ved mail tilmelding.

Du kan tilmelde dig min YouTube kanal her. 
Herlev Helsezones har sin egen facebookside. Find den her

I Facebook gruppe “Health by nature” samles vi diskuterer supplerende/alternativ medicin.
Find den her 

Kilde:

https://netdoktor.dk/vitaminer/magnesium.htm

http://dk4doktoren.dk/2014/11/09/magnesium-livets-lampe